Kolme yötä jouluun on
Laulujen merkitys peilaa aikaa ja elämäntilanteita. Tämä kiva ja leikkisä laulu jää helposti niin lasten kuin aikuistenkin korviin soimaan. Se hetki, kun on kolme yötä enää jouluun. Lapsen mieli on kerennyt silloin jo monia kertoja käydä mielikuvissaan läpi joulupukin ja lahjapaketit. Kalenterin luukkuja on avattu, ja ne suuret pariovelliset luukut odottavat jo lähellä. Onko siellä kuva tallista vai Betlehemin tähti? Onkohan suklaayllätys isompi viimeisen luukun takana? 
Vanhemmilla sanat kolme yötä jouluun on voivat paukahtaa muistutuksena korvaan. Enää pari päivää aikaa hankkia lahjat ja hoitaa muut järjestelyt. Työt pitää saada tehtyä, jotta voi lähteä joululomalle. 
Yllättäen voi tulitikusta levitä huoneeseen tuttu rikin tuoksu. Kynttilä alkaa kasvattaa liekkiään heijastellen lepattavaa valoa.. Tällainen pieni mukava kynttilähetki omistetaan jouluisen arjen juhlalle tai ihan vain elämälle. Milloin vain on hyvä hetki pysähtyä vaikka katselemaan ikkunasta. Se onnistuu joulukiireidenkin keskellä, kun ottaa mallia tuosta pienestä, joka hiljaa jossakin omissa askareissaan rakentelee seimeä pahvilaatikkoon. Lapsenkaltainen luottamus hyvyyteen kiteytyy koskettavasti muistellessa lapsuuden jouluja. Pöydän ääreen nukahdin ja vuoteeseen mut kannettiin, kun unta näin; Nyt joulu tullut on!
Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen,
kun näin silmät tonttusen.
Kynttilätkin loistaa taas, ikkunoista katsellaan,
kun lunta hiljaa putoaa.
Iltasella rakensin mä pienen seimen huoneessain,
kun löysin vanhan pahvilaatikon.
Pöydän ääreen nukahdin ja vuoteeseen mut kannettiin,
kun unta näin; Nyt joulu tullut on!
Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen,
kun näin silmät tonttusen.
Leivotaan ja siivotaan, kuusikin jo sulaa saa,
kun kolme yötä enää on!
Sanat Petter Ohls