Autoa kuljettanut keski-ikäinen mies syttyi liekkeihin Vantaalla iltapäivällä.

Kehätiellä aamulla sattuneen rekkaonnettomuuden raivaustyöt aiheuttivat merkittävää haittaa liikenteelle lähes koko päivän. Kesälomien jälkeen työmatkoillaan lipuvat autoilijat saivat odotella seisahtaneissa autojonoissa pitkiäkin aikoja.
Siellä muiden autoilijoiden ja monien kiireiden keskellä mies oli päättänyt laittaa soimaan auton soittimeen töihinpaluulahjaksi työkaveriltaan saadun äänitteen.
Sateisesta säästä ja ensimmäisestä työpäivästä huolimatta mies leimahti liekkeihin yhdeksännen raidan kohdalla. Epäillään, että syttymissyynä ovat olleet erittäin harvoin esiintyvät virvatulet.
Tiedettävästi virvatulia esiintyy asumattomilla ja hiljaisilla seuduilla. Virvatulien tiedetään loittonevan, kun niitä yrittää lähestyä. Aikaisemman tiedon mukaan virvatulet eivät ole pitäneet ääntä, mutta Nurmijärvellä toimiva lauluyhtye A-men on ilmeisesti onnistunut taltioimaan uudelle Koti-äänitteelleen virvatulen ääntä.
Todennäköisesti lomalta palanneen miehen rauhoittunut mieli on luonut otollisen alustan leimahdukselle tavoitettuaan tuon harvinaisen äänen.
Tarujen mukaan virvatuli voisi yrittää johdattaa ihmisiä erilaisiin vaaroihin. Sellaisesta ei tässä tapauksessa näy merkkejä. Kaveri on sittemmin liekeissään kuunnellut jo useita kertoja levyn ympäri ja tuntuu voivan joka kierroksen jälkeen paremmin.
Virvatulia sisältävä Koti-levy on julkaistu kesäkuussa ja on kaikkien saatavilla vaikka heti tekstarilla tai fb:stä tilaten tai levykaupasta osoitteessa www.joverec.com .
Jos haluat kuulla virvatulien ääntä ja kokea niiden aiheuttaman mielenmuutoksen käy tilaamassa levy itsellesi ja lahjaksi äidille, isälle, anopeille ja appiukoille. Kummisedälle ja tädille voi myös tilata.