Sunnuntai aamu. Nostan tyynyä vähän sängyn päätyä vasten ja otan kännykän käteen selatakseni sieltä niitä kaikkea mielenkiintoisia juttuja. Akku on loppunut. Kokeilen tablettia, mutta siitäkin on akku loppunut. Laitan laitteet sivuun ja jään makoilemaan sängylle. Isot ja pienet kysymykset synnyttävät aina vain uusia ja uusia kysymyksiä. Niiden mukana olen juuri lähdössä ajatusmatkalle tietenkin kaikkein suurimpien arkihaasteiden syövereihin. 

Jostakin kuviin nousee yllättäen kuitenkin kiitollisuus. Ajattele! Tällainen puhdas sunnuntaiaamu. Kukaan ei ole tehnyt tähän vielä mitään agendaa. Rupean nostelemaan sinne kiitoksen aiheita. Huomaan, kuinka ne lisääntyvät, kun niitä miettii. Kiitos synnyttää aina uuden kiitoksen. Niistä kaikista koostuu tämä elämä, johon taas sain nousta. Loputtoman lahjan äärelle 

..Jumalan luomiskauneuteen. “Lauluista kiitän.. ja ..raikkaana kohtaan ne uudelleen”.

Lapsena lauloimme musiikkitunnilla laulua, joka on jäänyt vahvasti mieleen. Nousta sain aamuun, lintujen lauluun. 

Kyllä! Nyt se on virsikirjassa siellä uusien virsien joukossa. A-menin virsiprojektin merkeissä kohtasin sen yllättäen uudelleen aivan toisenlaisessa ympäristössä. Joskus on voinut miettiä, että pitäisi tehdä sellaisia virsiä, jotka koskettavat vahvemmin nykymaailmaa. Vaikka luonnon synnyttämät perustukset eivät muutu, vanhat sanoitukset voivat mennä monelta ohi. On ollut mielenkiintoista huomata miten hienoja ja raikkaita virsiä uusissa virsissä on. Suosittelen tutustumaan niihin.

Saimme taannoin idean alkaa äänittämään virsiä. Se jos mikä on A-menin laulajien omalla alueella. Taustoistaan johtuen olemme kasvaneet lähes päivittäisessä hegellisen musiikin vaikutuspiirissä. Siksi virsien laulaminen on meille hienoa ja luontevaa.

Idea äänittää virsilevy kasvoi äkkiä ideaksi äänittää kolme levyä. Tällä hetkellä lienee ääneen lausuttu, että tavoitteemme on äänittää 10 levyä. Ehkä se määrä ei ole kuitenkaan tärkein tavoite. Äänitetään niin monta, kun voimme äänittää täydestä sydämestä kumpuavalla innolla. 

Syksyllä 2018 julkaisimme A-men laulaa virsiä sarjan ensimmäisen levyn, jonka nimeksi annoimme Matka. Kymmenien nimivaihtoehtojen joukosta valitsimme seuraavan levyn nimeksi: Lahja. 

Lahja-levylle tulee vanhoja niin tuttuja virsiä arvokkaita perinteitä noudattaen, kuin myös uusia virsiä ja uusia sovituksia. Urkujen lisäksi saamme laulaa myös jousikvartetin ja kitaran säestyksellä.

Lahja äänitetään maaliskuussa poikkeuksellisesti Rajamäen kirkon akustiikassa Nurmijärvellä. Vahva ja mukaansa tempaava kiitosvirsi Hyvä on Herra saa erityistä voimaa, kun se tullaan äänittämään Notre Damen massiivisien urkujen säestyksellä.

Lahja julkaistaan keväällä äitienpäivän alla. Voisiko se olla sopiva lahja kevään juhliin?

Kaikki A-menin äänitykset on kuunneltavissa nyt myös youtubessa hakusanalla Lauluyhtye A-men tai alla olevasta linkistä.

https://www.youtube.com/channel/UCN18GjdKb-tGYvpy98s0gbg

Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!