260 Niin suuresti on Jumala
1. Niin suuresti on Jumala / maailmaa rakastanut, / hän että rakkaan Poikansa / on sille lahjoittanut. / Ei mikään muu voi pelastaa / maailmaa langennutta, / pois poikennutta. / Kiittäen katsokaa / nyt Herran laupeutta!
2. On siinä kallein lohdutus / ja turva hädässämme, / kun Jeesuksessa pelastus / on suotu synneistämme. / Saan ihmetellä, Jumala, / rakkauttasi meihin / pois eksyneihin, / kun isän tavalla / näin katsot kadonneihin.
3. Ken uskoo Herraan Jeesukseen, / saa armon osaksensa, / sen ottaa Isä omakseen, / rakkaaksi lapseksensa. / Ei Jeesus tullut taivaasta / maailmaa tuomitsemaan / vaan pelastamaan / ja meitä kaikkia / autuuteen johdattamaan.
4. Ken Jeesukseen ei uskalla, / on tuomittu jo aivan, / sen hylkää Herra Jumala, / se ikuisen saa vaivan. / Ken Herran uhrikaritsaa / ei ota turvaksensa, / se omaksensa / ei tunnon rauhaa saa, / autuutta osaksensa.
5. Se elämän saa ikuisen / ja taivaan ilon kerran, / ken elää, kuolee turvaten / vain yksin armoon Herran. / Suo, Isä, meidän uskossa / Jeesukseenx toivo panna, / Henkesi anna, / ja kerran armosta / rauhaasi meidät kanna!
Saksalainen 1586. Suom. Hemminki Maskulainen virsikirjaan 1605. Uud. suom. Carl Gustaf von Essen 1867.

Mistä ei voi tai uskalla puhua siitä on veisattava. Sen sijaan, että istuu puolen tunnin saarnan kirkossa, tässä virressä se on voimallisena kirjoitettuna ja sävellettynä. Kertomus täysin virheettömästä ihmisestä on syntynyt joskus ja kestänyt läpi aikojen tähän päivään saakka. Hienoa laulaa siitä. Kristus on viitoittanut tien, jota pitkin kulkemalla käy hyvin. Tuon ilosanoman lisäksi tässä virressä välittyy myös asian kääntöpuoli. Kymmenen käskyä on kulkeutunut vanhasta testamentista myös uuden testamentin puolelle. Voiko olla, että kaikkien ihmisten sisältä löytyvät nuo 10 ominaisuutta? Ne on hyvä tiedostaa ja pyrkiä elämään todeksi.
Kristitty lähes joka päivä lyö vetoa siitä, että tämä sanoma on totta ja liittyy johonkin salattuun suurempaan todellisuuteen. Vaikka ei itse tuosta sanomasta mitään ymmärtäisi, monia se kuitenkin kätkee suojiinsa ja kantaa päivä toisensa jälkeen.Vanha virsi on säilyttänyt suoran yhteyden Jeesuksen työhön maailmassa. Jeesuksesta on aikojen myötä tullut vahva käsite, josta ihmiset peilaavat omaa elämänkatsomustaan ja joskus jopa hakevat auktoriteettiä itselleen. Sen sijaan, että Jeesus olisi kuva, jota joko palvotaan tai halveksitaan hän on esimerkki lähimmäisen kohtaamisesta ja loputtomasta anteeksiantamisesta. “Ei Jeesus tullut taivaasta / maailmaa tuomitsemaan / vaan pelastamaan / ja meitä kaikkia / autuuteen johdattamaan”.