928 Nyt pelko pois1.Nyt pelko pois, on merkki salainen, on nimi suojaamassa matkalla. Autioon rantaan vaikka tiesi vie, saat nähdä jäljet rannan hiekalla.2.
Hän rakastaa, hän kaipaa sinua. Näetkö, että hän on koditon? Hän tahtoo täällä sinut kohdata, näin alussa jo päättänyt hän on.3.
Siis älä pelkää. Vaikket näekään, purjehdit kohti toivon satamaa. Ja kerran vielä häntä tunnustat. Ei vaadi hän, vaan aina rakastaa.4.
Nyt tietä käyt. Yö kerran kirkastuu. Helmasta Herran tähdet kohoaa. Siis älä pelkää. Vaikket näekään, purjehdit kohti toivon satamaa.Ylva Eggehorn 1972, suom. Pekka Turunen 1994, uud. Niilo Rauhala 1995.
Kirkko on täynnä. Alttarilla rivi valkopukuisia nuoria laulaa – .. siis älä pelkää vaikka et näekään. Nuoret ovat itsenäistymisen kynnyksellä, vaikka peilaavat vielä paljon omaa toimintaa toisista ihmisistä.Kaveripiiri alkaa laajentumaan ja eteen aukeaa päivä päivältä enemmän mahdollisuuksia. Rippikoulussa on luettu raamattua ja laulettu virsiä, mutta niiden merkitys omassa elämässä ei välttämättä ole vielä täysin auennut.Mikä on tuo salainen merkki josta virressä puhutaan?Monet saavat konfirmaatiolahjaksi ristin. Voisiko risti olla mielen ankkuri elämän avautuvalla ulapalla, joka kulkee mukana. Siihen voisi liittää ajan saatossa itselle tärkeitä arvoja, jotka muistuttavat vaikeassa tilanteessa miten oikeamielisyyttä tavoitteleva ihminen toimii. Miten nuo rippikoulussa ulkoa opitut kymmenen käskyä näkyvät omassa elämässä?Kaulassa roikkuvaa ristiä tärkeämpää on, että tuo merkki on talletettu omaan sydämeen. Arvot, jotka ohjaavat elämän tiellä kaikissa ruuhkissa. Lukemattomat vanhemmat ihmiset ovat kertoneet, että kristilliset arvot ovat olleet hyviä tienviittoja elämän matkalla. Oli kaulassa sitten risti tai vaikka dinosauruksen hammas, vielä tärkeämpää on se mitä siihen sisältyy ja mistä se kantajaansa muistuttaa. Risti viittaa kristillisyyteen ja kristillisiin arvoihin. Kristinusko on maailman suurin uskonto ehkä siksi, että sieltä löytyy paljon kestäviä arvoja, jotka antavat tilaa kaikille ihmisille tasapuolisesti rakentaa parempaa maailmaa yhdessä luojan kanssa.Jos voi puhtaalla mielellä sanoa omalle lapselle älä pelkää vaikka et näekään, silloin todennäköisesti katsotaan oikeaan suuntaan!