1. Arkana nyt olen tullut / itseäni tutkimaan. / Kaipuu nousee sydämestä / parempaan ja puhtaampaan. / Kun en itse selvää saa, / mikä mieltä ahdistaa, / Jeesus, saanhan olla tässä / hiljaisuutta pyytämässä.
2. Herra Jeesus, itseäni / vaikken oikein tunnekaan, / auta nytkin rohkeasti / sinuun yksin katsomaan. / Tunnet mielialani, / huoleni ja toiveeni. / Tiedät aiheet ahdistukseen. / Auta lepoon, luottamukseen.
3. Anna lohdutuksen sana, / anna synnit anteeksi. / Armotyösi hoivaan sulje / ystäväni, perheeni. / Viikon töihin, kiireisiin / käythän rinnalleni niin, / että saisin omanasi / olla, Jeesus, hoidossasi.
4. Hiljaisuutta, Jeesus, kaipaan, / läsnäoloasi vain. / Siitä virtaa arkihuoliin / aamurauhaa sunnuntain. / Minut täytä toivolla, / että voisin iloita. / Kiitos, että kaikkeen vaivaan / nyt jo yltää voima taivaan.
Pentti Hölsä 1977. Uud. Anna-Maija Raittila 1979. Virsikirjaan 1986.

Arkana nyt olen tullut itseäni tutkimaan. Levyn ensimmäisenä virtenä tämä johdattelee kuulijaa matkalle omaan itseensä. Mitä kaikkea sieltä voi löytää?Kaikki ne kohtaamiset joihin ei ole kerennyt pysähtymään kohisee alitajunnassa. Kaikki informaatio ympärillämme tavoittelee pikakelauksella tätä hetkeä. Tämänkö takia korvat sirisee ja humisee, kun on hetki olla hiljaa. Intuitiomme valtava tieto alistuu arjen ärsykkeille, kunnes hiljaisuus avaa suoran yhteyden alitajuntaan. Mikä valtava toinen todellisuus! Sinne voi kirjoittaa kaikki toiveet ja unelmat, kuin kirjeenä luojalle. Toisaalta on mielenkiintoista kuunnella hiljaisuuden puhetta Jumalalta. Seurata omia ajatuksia, kuin joen virtaa. Mitä kaikkea sieltä nousee esiin, kun edellinen ajatus antaa tilaa seuraavalle. Hiljaisuudesta löytynyt rukous aktivoi lukemattomat ja tuntemattomat prosessit kuljettamaan meitä toiveita ja tavoitteitamme kohti. Voiko tietoinen läsnäolo ja itseensä pysähtyminen olla luojan mekanismi, kun puhutaan profetoimisesta ja rukouksen voimasta? Virren sanat kuljettavat meidät monelle laulajalle tuttuun tilaan. Yhteys sunnuntaiaamun rauhaan ja taivaan voimaan vie ajatukset kristityn kodin sunnuntaiaamuun. Radiosta kuuluu jumalanpalvelus ja soi virret. Sellaisessa ympäristössä monet laulajat olemme kasvaneet. Siksi on luontevaa laulaa virsiä vaikka keskeneräistenkin ajatusten siivittämänä.