Kiitän Herran antamista 910
1.Kiitän herran antamista teistä riemun, murheiden, tähtösistä tuikkivista synkkyydestä kaamoksen. Kiitän auringosta, yöstä, syntymästä, kuolon yöstä.2.
Maasta tuntureiden kiitän, pohjoisesta kansasta. Kiitoksiini rakkaat liitän, heidät annoit lahjana. Päivä paistaa, hanki hohtaa, yöhön yöttömään jo johtaa.3.
Kiitoksiini muistot jäivät, herkät hetket eilisen, tuntemukset menneen päivän, hauraat haaveet huomisen. Niiden kautta lohdutusta vuotaa, uutta viisautta.4.
Kulkijat ja vuotten lennot määränpäähän saapuvat. Päiväperhon siivet hennot tuimaan tuuleen taipuvat. Luonto kaiken kylvämänsä hoitaa, täyttää tehtävänsä.5.
Rakkaat, menneet ennen meitä, kiedon ketjuun kiitosten. Kasvaa muistellessa heitä eilisestä huominen. Aika jatkaa juoksuansa, auttaa Luoja luotujansa.6.
Viikko, vuosi vuorollansa viimein hautaan saatellaan. Mahtavinkin aikanansa tuonen virtaan nielaistaan. Uusi syntyy aamun koittoon. Uskon toivon riemuvoittoon.Nils Aslak Valkeapää 1992, suom. Arto Seppänen 2014.

Kyllä kaikki järjestyy! Joskus voi olla elämässä sellainen tilanne, että tuo lausahdus saattaa tuntua vaikealta uskoa. Monien vaiheiden jälkeen me kaikki olemme selvinneet tähän päivään asti. Se on vahva todistus siitä, että kaikki on lopulta jotenkin järjestynyt. 
Voisi ajatella, että muisti on ikkuna menneisyyteen ja sen heijastuma aavistus tulevaisuudesta. Kiitosten ketjuun kiedottuna niin hyvät kuin huonotkin kokemukset ja muistikuvat vapauttavat ajatuksista kapasiteettia ja rohkaisevat menemään eteenpäin kohti uusia tilanteita. Kiitollisuus on aina avoinna oleva ovi mielen vapauteen joka tekee lopulta kauniiksi mielen maisemat.Virsi havahduttaa ajattelemaan, että lopulta voi kiittää ihan kaikesta!On isäinpäivän aatto. Päivän mittaan mielessä on vilahdellut ajatuksia mistä erityisesti haluaisin isää kiittää. Sinne oikein isolle isälle haluaa lähettää onnittelut ja kiitokset siitä, että on luonut tällaisen mahtavan maailman ja tämän elämän. Perheet, ystävät ja ihan kaikki rakkaat ihmiset. Oma isä on se aihio, josta jokainen on lähtenyt veistämään omaa käsitystä ihanneisästä. Olen erityisen kiitollinen omasta isästä, joka on tullut valinneeksi elämässään niin, että olen saanut paljon yhteistä aikaa hänen kanssa. Työpäivien jälkeen hän on ottanut pienet tirsat ja lukassut päivän lehdet, jonka jälkeen on ollut lähes aina aikaa lapsille. Nyt kysyn itseltä miten paljon minulla on tänään aikaa hänelle? Joskus muistan kuulleeni viisaan lauseen, miten kohtelet omia vanhempiasi niin lapsesi kohtelevat sinua, kun olet vanha.Tänään kävimme mummolassa moikkaamassa Isää ja Pappaa. Isä istui ja lauloi pianon vieressä, kun minä säestin. Siinä hetkessä meidän välille tiivistyi pitkä ja arvokas matka yhteistä aikaa. Kun muisti heikkenee niin hiljaisuuskin voi olla luonnollista kommunikointia. Erityisesti silloin vanhat tutut laulut ja virret yhdistävät isää ja poikaa lapsuudenkodin pirtissä.
Isät muistoissa ja vielä mukana elämässä, tulevat isät ja ihan kaikenlaiset isät ja ennen kaikkea se oikein iso salattu Isä ansaitsevat tänään kiitoksen ja valtavat onnittelut Isäinpäivän johdosta!-Hannu